Mat på Julafton

Vi i Tyskland äta oftas på julafton Kött, mest gås, med kroppkaka (Klöße) och rödkål. Den Rötkål är med speciell julkryddor till ex. nejlika och oftas med äpplen. Det smaka jättegodd. Därtill vi dricka vin eller öl och vatten.
Så, du ser att vi har inte en riktigt speciell Julmat, darför att varje familj äta något annat. Men där finns många som äta gås, kroppkaka och rötkål.
För mig är doften av dem Jul.



Typisk tyska Julmat på Julafton

Typisk tyska Julmat på Julafton

Typisk tyska Julmat på Julafton

Typisk tyska Julmat på Julafton


Julmat i Tyskland

Vi i Tyskland har mycket kakor och godis för Jul till ex. Dominosteine. Min favorit :)
Typisk tyska kakor för Jul.
Dem är med honungdeg, aprikosensylt och marsipan.

Vi har också Zimtsterne:

Zimtsterne :)

Dem är mest av mandlar, florsockar och äggar


Och naturligtvis Lebkuchen:

Lebkuchen

Det är en speciell deg med kanel och oftas du använder oblaten också


Så, jag hoppas att du vet nu lite hur Julgodis ser ut i Tyskland. Det är lite svårt att översetta recepter så ;)

Hej!

Hej, jag heter Marie och är 16 år. Jag kommer från Tyskland och är en utbytstudent och för nio monader i Sverige.
Jag älskar Musik i alla variationer. I min fritid jag spela fiol och piano, lyssna på musik eller läsa.
Här på Martin-Kochgymnasiet gå jag på Restauranglinje. Det är jättekul.

Uppgiften för Svenska är:
öva att blogga :)
skriva en argumenterande debattartikel på bloggen om mat vid jul
skriva på bloggen varje vecka om hur jobbet går och tankar om det vi gör/fakta

Så: Here we go!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0